Sinds 2007 werk ik als part-time docent bij de Master Arts & Heritage: Policy, Management & Education aan de Universiteit Maastricht. Deze eenjarige Master leidt studenten op voor functies in de culturele en erfgoedsector.

Jaarlijks worden rond de 30 studenten geselecteerd voor deze Master. Een klein deel is Nederlands, de overige studenten komen van over de hele wereld.


Foto: Amsterdam Museum, Caro Bonink
Foto: Amsterdam Museum, Caro Bonink

Ik ben als praktijkdocent betrokken bij de vakken ‘Entering the Field: Valuation and Evaluation’ en ‘Researching the Field: Practices and Power’. In het eerste vak maken studenten een analyse van een beleidsprogramma en ontmoeten ze de professionals die hieraan werken (momenteel gaat het om Prins Claus Fonds, DOEN en het EU-programma Europe for Citizens). In het  tweede vak werken studenten gedurende twee weken bij een Maastrichtse culturele instelling aan een advies. Momenteel worden de opdrachten ingebracht door: Bonnefanten Museum, Jan van Eyck Academie en Centre Céramique.

Hiernaast ben ik betrokken bij de keuzevakken Arts & Audiences 1 en 2. In het eerste deel maken studenten onder andere kennis met het doen van publieksonderzoek. In het tweede deel werken studenten aan projecten waarin publieksonderzoek een rol kan spelen. Daarnaast begeleid ik stages en scripties van deze opleiding.